Na Istarskom Y plaćanje cestarine SMS-om

Od 8. ožujka cestarina na Istarskom Y može se plaćati putem mobilnog telefona. Koncesijsko društvo Bina-Istra omogućila je svim korisnicima koji posjeduju kreditnu karticu i mobilni telefon da mogu izvršiti nadoplatu svog pretplatničkog računa i saznati trenutačno stanje putem SMS-a.

Kako bi usluga bila aktivirana, potrebno je podnijeti zahtjev za zasnivanje pretplatničkog odnosa i zatražiti aktivaciju SMS usluge na ovlaštenom prodajnom mjestu Bine-Istre, na tunelu «Učka» ili mostu «Mirna», uz predočenje potrebnih identifikacijskih dokumenata.

Pošto je odobren korisnikov zahtjev, uplaćuje se iznos izabrane vrste pretplate na račun i ovlašćuje se Bina-Istra za plaćanje putem SMS-a koji tereti korisnikovu kreditnu karticu. Potom se dodjeljuje magnetsku kartica pretplate i tajni PIN.

Pretplatnički računi se mogu plaćati gotovinom, kreditnim karticama, besplatnim info-telefonom 0800-600-601, klasičnim i elektronskim virmanom.

Za aktiviranje usluge korisnik ne mora sam provjeravati saldo na računu, budući da Bina-Istra automatski šalje SMS poruku svim pretplatnicima, čiji je saldo na računu nizak te ih obavještava da će iznos na njihovom računu uskoro biti potrošen. Pretplatnik na dobivenu SMS poruku treba samo poslati odgovor u kojem se navodi slovo «N» za nadoplatu i njegov će račun biti odmah nadoplaćen, a za informaciju o stanju na računu i roku važenja pretplate SMS koji sadržava broj PIN-a i slovo S.

Računalni sustav Bine-Istre prepoznaje korisnika iz baze podataka pretplatnika, identificira korisnika i model pretplate na kojeg je korisnik pretplaćen te tereti korisnikovu kreditnu karticu, pa sada korisnici mogu nadoplatiti svoj račun kada i gdje im to odgovara.  



Vijesti iz medija