U 2006. T-HT ostvario dobit veću od 2 milijarde kuna

Ukupni prihodi T-Hrvatskog Telekoma u 2006. iznose 8 milijardi i 839 milijuna HRK, što je na razini prošlogodišnjih rezultata, dok je operativna dobit dosegla 2 milijarde i 376 milijuna HRK, što predstavlja povećanje od 5,6 posto u odnosu na prethodnu godinu, izvijestili su danas iz T-HT-a nakon održane sjednice Nadzornog odbora na kojoj su Uprava i NO zajednički utvrdili godišnja financijska izvješća Grupe za poslovnu 2006. godinu.

Pad prihoda nepokretne telefonije kompenziran je rastom prihoda segmenata pokretne telefonije te internetskih usluga, pojašnjavaju u T-HT-u. Dodaju da je povećanje dobiti najvećim dijelom rezultat značajnog smanjenja troškova koji se tiču restrukturiranja Grupe u 2006. Neto dobit je, dodaju, u odnosu na prethodnu godinu porasla za 7,1 posto te iznosi 2 milijarde i 58 milijuna HRK.

T-Com i dalje zadržava vodeću poziciju na tržištu nepokretne telefonije s više od 1.645.000 priključaka fiksne telefonije.

T-Mobile i dalje ostvaruje odlične poslovne rezultate, držeći vodeću poziciju na tržištu i završivši godinu s više od 2.150.000 korisnika  i tržišnim udjelom od 49 posto.

Nakon preuzimanja u svibnju 2006. godine članom T-HT Grupe postao je i IskonInternet d.d., jedan od vodećih alternativnih operatora u Hrvatskoj. Iskon će unutar Grupe nastaviti razvijati rastući segment korisnika koji daju prednost alternativnim proizvodima i koje T-HT do 2006. nije intenzivno posluživao.

Što se tiče poslovanja u Bosni i Hercegovini, napravljene su sve predradnje da od 2007. Grupa imala vlasnički udio od 39,1% u društvu Hrvatske telekomunikacije d.o.o.  Mostar koje je u međuvremenu objedinilo svoje poslovanje u pokretnoj i nepokretnoj mreži pripajajući društvo HT Mobilne komunikacije d.o.o. Mostar. 

Na temelju sporazuma s članom Uprave i glavnim direktorom za usluge Grupe Manfredom Ohlom, Nadzorni odbor je na svojoj današnjoj sjednici utvrdio prestanak njegovog mandata s 15. ožujkom, a  imenovao je Božidara Poldrugača na ovu funkciju s redefiniranim nadležnostima - član Uprave T-HT-a i glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije Grupe.



Vijesti iz medija