Air Adriaticu zabranjeno korištenje zrakoplova

Inspekcija sigurnosti zračnog prometa obavila je inspekcijski nadzor u zračnom prijevozniku Air Adriatic d.o.o Rijeka dana 6. ožujka 2007. godine i utvrdila da navedeni operator više ne udovoljava uvjetima Svjedodžbe o sposobnosti (AOC).

Inspekcijom je ustanovljeno da operator ne održava adekvatnu organizaciju rada, ne održava sustav kvalitete i ne udovoljava zahtjevima sustava održavanja zrakoplova, odnosno ne udovoljava uvjetima propisanim u Pravilniku o uvjetima i načinu izdavanja Svjedodžbe o sposobnosti.

Odgovorne osobe za osiguranje sigurnog korištenja zrakoplova su u postupku napuštanja tvrtke ili su napustile tvrtku, održavanje zrakoplova je prestalo, odgovorne osobe i djelatnici nemaju neometan pristup radnim prostorijama i sredstvima za rad na poslovnoj adresi Rijeka, Riva 8.

Zrakoplovi u vlasništvu i na korištenju su neplovidbeni. Zrakoplovi reg. oznake 9A-CBC i 9A-CBG nalaze se na Zračnoj luci Rijeka, zrakoplov reg. Oznake 9A-CBF nalazi se na ZL Pula, a zrakoplov reg. oznake 9A-CBH nalazi se u servisu MNG u Istambulu.

Zrakoplovni inspektori ovog Ministarstva su u cilju sprječavanja ugrožavanja sigurnosti u zračnom prometu: Naložili povrat svjedodžbe o sposobnosti, svjedodžbi plovidbenosti i svjedodžbe organizacije održavanja i zabranili daljnje korištenje zrakoplova.

 



Vijesti iz medija