Ministar Kalmeta u Francuskoj

Ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta boravit će u Parizu od 29. do 30. siječnja 2007. godine u pratnji državnog tajnika za promet Dražena Bregleca i pomoćnika ministra za telekomunikacije i poštu Darka Dvornika.

Prvog dana posjeta, u ponedjeljak, hrvatsko izaslanstvo sastat će se s predstavnicima Ministarstva gospodarstva i financija te s predsjednikom Francuske agencije za telekomunikacije i poštu (ARCEP) te razgovarati o iskustvima u razvoju telekomunikacijskog tržišta i primjeni novog regulatornog okvira Europske unije iz područja telekomunikacija.

U utorak ministar će posjetiti tvrtku Alcatel Lucent, gdje će biti održana prezentacija širokopojasnog pristupa Internetu kao nacionalnog prioriteta Francuske i najnovija dostignuća u WiMAX tehnologiji (širokopojasnom bežičnom pristupu putem nepokretne telekomunikacijske mreže).

U Hrvatskoj se primjenjuje takva tehnologija kao alternativna pristupna infrastruktura za prijenos govora i podataka, čime je Hrvatska svrstana uz sam vrh zemalja EU koje su koncesionirale to područje.



Vijesti iz medija