Potpisan novi Kolektivni ugovor u T-HT-u

Danas su u sjedištu kompanije T-Hrvatskog Telekoma predstavnici sindikata i poslodavca potpisali novi Kolektivni ugovor za 2007. godinu, čime je okončano višetjedno pregovaranje, izvijestili su iz T-HT-a.

U ime kompanije novi Kolektivni ugovor potpisali su Ivica Mudrinić, predsjednik Uprave T-HT-a, i Irena Jolić Šimović, članica Uprave za ljudske resurse, a u ime sindikata Josip Pupić, predsjednik Hrvatskog sindikata telekomunikacija, i Jadranko Vehar, predsjednik Republičkog sindikata radnika Hrvatske.

Novi Kolektivni ugovor odražava visok stupanj radničkih prava u T-HT-u, dok istodobno predstavlja važan iskorak prema suvremenom poslovanju u okviru kojega radnici imaju mogućnost biti nagrađeni sukladno postignutim rezultatima, ističu u toj kompaniji. Pojašnjavaju da su se od početka obje strane složile o nužnosti uvođenja novog sustava upravljanja učinkom i ocijenile ga ključnim pomakom T-HT-a prema konkurentnom poslovanju na otvorenom tržištu na kojem je motiviran i zadovoljan zaposlenik nužan preduvjet za uspješno poslovanje.

Vrijednost novog bonus sustava je 76 milijuna kuna, a pregovaračke strane usuglasile su se da se za njega iz Kolektivnog ugovora izdvoji 38 milijuna kuna, dok će dodatnih 38 milijuna kuna izdvojiti kompanija.

Novi sustav upravljanja učinkom bit će u T-HT-u uveden od 1. siječnja 2007. godine, a njegova osnovna značajka je da poslovni ciljevi za sve radnike proizlaze iz cjelokupne strategije kompanije, a na individualnoj razini ih definira rukovoditelj. Radnici će na godišnjoj razini imati mogućnost ostvariti bonus od prosječno jedne do najviše dvije mjesečne plaće.

«Zadovoljni smo jer smo potpisali suvremeniji Kolektivni ugovor koji kroz sustav upravljanja učinkom nagrađuje trud, rad i rezultate», naglasila je članica Uprave T-HT-a za ljudske resurse Irena Jolić Šimović. «Ovim smo Kolektivnim ugovorom donijeli radnicima T-HT-a novu vrijednost – mogućnost da budu nagrađeni za svoje rezultate, a istodobno smo uspjeli zaštititi sva ključna stečena prava», rekao je Josip Pupić, predsjednik pregovaračkog odbora sindikata.

Kolektivni ugovor za 2007. godinu T-HT poštuje visoku razinu stečenih radničkih prava, poput, npr., regresa za godišnji odmor od 7 tisuća kuna bruto, božićnice od 2 tisuće kuna, prava na sistematske preglede, učlanjivanje u zatvoreni dobrovoljni mirovinski fond, mogućnost edukacije, itd.



Vijesti iz medija