Kalmeta: Uskoro početak probijanja tunela kroz Trtar

Ministar Božidar Kalmeta najavio je danas u Šibeniku da će za oko mjesec dana početi gradnja tunela kroz brdo Trtar u šibenskom zaleđu, radi povezivanja cestovnog čvora Šibenik, odnosno autoceste A1 i državne ceste D 33 prema Drnišu i Kninu.

"Natječaj za izbor izvođača za probijanje tunela kroz Trtar upravo je u tijeku, a radovi, vrijedni oko 80 milijuna kuna, trebali bi biti gotovi do početka turističke sezone 2007.", naglasio je ministar Kalmeta na konferenciji za novinare održanoj  nakon radnog sastanka s predstavnicima Šibensko-kninske županije i Grada Šibenika.

Dodao je da je njegovo ministarstvo prihvatilo prijedloge Šibensko-kninske županije za projekte koji će se financirati iz državnog proračuna za 2007. godinu.

Osvrćući se na medijske napise o problemu dinamike izgradnje tzv. Tehnološke ceste, Kalmeta je rekao da će ta prometnica biti dovršena do srpnja 2007. godine.

Riječ je o projektu vrijednom 60 milijuna kuna, a dovršetkom te ceste šibenska bi trajektna luka bila povezana s cestovnim čvorom Šibenik i autocestom A1.

Među drugim infrastrukturnim zahvatima,  koje će financirati Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka, u sljedećoj proračunskoj godini ministar Kalmeta je istaknuo radove na gatu Vrulje, vrijedne 28 milijuna kuna, i izgradnju zgrade osnovne škole na Meterizama za oko 30 milijuna kuna. 

Izgradnja nove trase ceste od Žitnića do Knina, prema prijedlogu županijske vlasti, u planu je Ministarstva, no prije tog projekta, koji još treba detaljno razraditi, rekonstruirat će se deset kilometara ceste od Pakova Sela do Drniša, rekao je Božidar Kalmeta.

Državni tajnik za more Branko Bačić nakon radnog sastanka s predstavnicima lokalne samouprave u Šibeniku najavio je uvođenje dviju novih brodskih linija za šibenske otoke, te obnovu brodske flote, jer Jadrolinija ima najstarije brodove upravo na linijama u šibenskom arhipelagu. (Hina)



Vijesti iz medija