U rujnu rekordna popunjenost zrakoplova Croatia Airlinesa

Rujan je bio rekordan za Croatia Airlines u više prometnih pokazatelja, pa je tako prošlog mjeseca u zrakoplovima hrvatskog nacionalnog avioprijevoznika zabilježena prosječna popunjenost putničke kabine od 73,7 posto, što je najveća prosječna popunjenost zrakoplova na razini jednog mjeseca u povijesti tvrtke, objavili su danas iz Croatia Airlinesa.

Tako je, navodi se u priopćenju, u rujnu za jedan postotni bod premašena dosadašnja rekordna popunjenost zrakoplova, zabilježena u kolovozu 2003. godine.

U rujnu ove godine zrakoplovima Croatia Airlinesa prevezen je 189.291 putnik, što je za 3 posto više u odnosu na lanjski rujan te rekordan broj putnika u rujnu od početka komercijalnog letenja zrakoplova Croatia Airlinesa 1991. godine.

Naime, prošlog je mjeseca za 5.744 putnika premašen dosadašnji rekordni rujan, onaj lanjski, u kojemu je u zrakoplovima Croatia Airlinesa zabilježeno 183.547 putnika.

Iz Croatia Airlines podsjećaju kako je i u srpnju zabilježen rekordan broj putnika u povijesti tvrtke (183.131 putnik), ali i najveća prosječna popunjenost putničke kabine u mjesecu srpnju od početka komercijalnog letenja (71 posto), kao i najveća prosječna popunjenost zrakoplava na razini jednog mjeseca u domaćem redovitom prometu (68,4 posto).

Zbog dobrih prometnih pokazatelja tijekom turističke sezone, i to osobito u razdoblju od srpnja do rujna, ukupan broj putnika u zrakoplovima Croatia Airlinesa u dosadašnjem je dijelu godine (ukupno prevezeno 1,245.700 putnika) na istoj razini kao i lani. (Hina)



Vijesti iz medija