Od petka jeftinije cestarine od Krapine do Zaboka za 3. i 4. kategoriju vozila

Na dionicama autoceste Zagreb-Macelj od Krapine do Zaboka, od petka 6. listopada, cestarine za 3. i 4. kategoriju vozila bit će jeftinije za 56 posto.

Tako će, primjerice, cestarina za 3. kategoriju vozila (kamioni, autobusi), od Zaprešića do Krapine iznositi 42 kune. Za 4. kategoriju vozila (tegljači, autobusi s prikolicom, kamioni s prikolicom), cestarina na toj dionici bit će 82 kune.

Dodatak Sporazumu o smanjenju cestarine na dionici Krapina-Zabok Autoceste A 2 Zagreb-Macelj za 3. i 4. kategoriju vozila stupa na snagu od petka, 6. listopada 2006. godine, a potpisali su ga Wolfgang Altmann, predsjednik Uprave koncesijskog društva Autocesta Zagreb-Macelj d.o.o. i Zdravko Livaković, državni tajnik za razvitak u Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka.

Potpisivanjem tog dokumenta stvoreni su svi uvjeti za realizaciju odluke hrvatske Vlade od 2. lipnja 2006. o 56 posto jeftinijoj cestarini na toj dionici i za 3. i 4. kategoriju vozila, dok je za 1. i 2. kategoriju (automobili, motocikli, automobili s prikolicom, lakša gospodarska vozila) cestarina jeftinija za isti postotak od 3. veljače 2006.

Za realizaciju ove Vladine odluke bilo je potrebno dobiti suglasnosti banaka koje su dale zajam za projekt izgradnje Autoceste A 2 Zagreb-Macelj bez financijske garancije države. Riječ je o 18 stranih banaka koje su u međuvremenu dale svoju suglasnost na uvođenje popusta na plaćanje cestarine od 56 posto na navedenoj dionici, a koja će se u tom smanjenom iznosu naplaćivati do izgradnje spojne (paralelne) ceste od Krapine do Zaboka. 



Vijesti iz medija