Ryanair najavio prvu rutu za Hrvatsku

Europska niskotarifna avio-kompanija "Ryanair" najavila je svoj dolazak i u Hrvatsku, a nova ruta London-Pula započet će 31. listopada ove godine.

Time će Zračna luka Pula postati jedna od 16 europskih baza ove zrakoplovne kompanije, istaknuli su danas u Puli predstavnici Ryanaira i Istarske županije.

Izvršni direktor prodaje i marketinga Ryanaira Tomasz Kulakowski očekuje kako će ova kompanija na liniji London-Pula već u prvoj godini prevesti više od 40 tisuća putnika.

"Veliki postotak činit će britanski turisti dubokog džepa koji će stvoriti najmanje 40 novih radnih mjesta u Puli", kazao je Kulakowski i dodao kako će zrakoplovi iz Pule u London Stansted letjeti tri puta tjedno - utorkom, četvrtkom i subotom.

Dva su razloga zašto je baš Pula odabrana kao polazna točka Ryanaira u Hrvatskoj. Prvi je mogućnost obavljanja letova u turnus od 25 minuta, a drugi je razlog sporazum s pulskom Zračnom lukom, zaključio je Kulakowski.

Istarski župan Ivan Jakovčić izrazio je zadovoljstvo što je avio-kompanija "Ryanair" izabrala Pulu kao prvu destinaciju u Hrvatskoj. (Hina)


 



Vijesti iz medija