Sastanak o izgradnji mosta kopno - Pelješac

U Stonu su se danas sastale radne skupine Hrvatske i BiH za rješavanje pitanja gradnje mosta kopno-Pelješac.

Kako je nakon sastanka, zatvorena za javnost, kazao voditelj hrvatske radne skupine  državni tajnik za more Branko Bačić, obje su se strane složile kako daju "prednost izgradnji čvrstog mosta bez mogućnosti otvaranja".

"U ovom trenutku određujemo zajedničko stajalište o visini mosta, a na sastanku u Sarajevu prije 15 dana dogovorili smo se da je prihvatljiva visina 42 metra iznad mora. Nismo postigli konačan dogovor, ali vjerujem da ćemo u roku od 15 dana imati konačno stajalište o mogućnosti izgradnje mosta", kazao je Bačić.

"Ako se ne uspije naći zajednički jezik s bosansko-hercegovačkom stranom o visini mosta, stajalište je Hrvatske da se gradi most na otvaranje koji potpuno omogućuje nesmetan prolaz brodovima", rekao je.

Koordinator stručne skupine BiH Kemal Karakin kazao je kako bosansko-herecegovačka strana daje prednost čvrstoj konstrukciji mosta, ali će kao mogućnost razmatrati i most na otvaranje.

Na današnjem sastanku raspravljalo se i o ekološkom aspektu budućeg mosta te je utvrđeno da u onom dijelu koji se odnosi na ekologiju nema zapreka za izgradnju. (Hina)



Vijesti iz medija