HAC: Domaćim tvrtkama izgradnja objekata i nadvožnjaka na Koridoru 5 C

Poslovna udruga Osijek Koteksa i partnera gradit će objekte na dionici autoceste Đakovo-Sredanci, a nadvožnjake na toj dionici gradit će Osijek Koteks samostalno, izvijestili su iz Hrvatskih autocesta (HAC).

Ponude Poslovne udruge Osijek Koteksa i samog Osijek Koteksa HAC je, nakon provedenog postupka javnog nadmetanja za ustupanje radova na izgradnji objekata na trasi i izgradnji nadvožnjaka na autocesti Beli Manastir-Osijek-Svilaj-Ploče, dionici Đakovo-Sredanci, ocijenio najpovoljnijima.

U tijeku je postupak potpisivanja Ugovora za građenje između HAC-a i odabranih izvođača, koji će odmah po potpisu biti uvedeni u posao, navode iz HAC-a.

Na javno nadmetanje za objekte pristigle su četiri ponude, a u odabranoj ponudi Poslovne udruge su uz Osijek Koteks i Hidroelektra Niskogradnja, Ingra, Viadukt i Zagorje Tehnobeton. Ponuda je ukupne vrijednosti 104,71 milijuna kuna, bez PDV-a, s rokom za izvođenje radova u prvoj fazi do rujna 2006., a u drugoj do travnja 2007. godine.

Na javno nadmetanje za izgradnju nadvožnjaka na istoj dionici pristigle su također četiri  ponude, a najboljom je ocijenjena ponuda Koteksa, ukupne vrijednosti 104,88 milijuna kuna bez PDV-a, s rokom za izvođenje radova krajem travnja 2007. godine.

Prethodno su, tijekom 2005. godine ugovoreni i izvode se radovi na izgradnji najvećeg objekta u trasi, nadvožnjaka preko željezničke pruge Zagreb-Vinkovci. Te radove izvodi tvrtka Đuro Đaković Montaža, podsjećaju iz HAC-a.

Rok za dovršetak izgradnje cijele dionice sa svim objektima je rujan 2007.

Programom Vlade RH u razdoblju od 2005. do 2008. godine na Koridoru 5C je predviđena izgradnja dionica Osijek-Đakovo i Đakovo-Sredanci, a planirana je i priprema izgradnje na dionicama granica s Mađarskom-Beli Manastir, Beli Manastir-Osijek, Sredanci-granica BiH te granica BiH-Ploče.

Nadmetanja za ostale građevinske radove (trasu autoceste, paralelne putove, opremu), kako se doznaje, su u pripremi. (Hina)



Vijesti iz medija