Gaćina o Tele2 i natječaju za 4. gsm operatera

Treći hrvatski mobilni operater, tvrtka Tele2, ispunila je većinu uvjeta iz svog koncesijskog ugovora, svojim je signalom ostvarila 20 postotnu pokrivenost tržišta odnosno hrvatske populacije, krenuli su s marketinškom kampanjom, što znači da počinju i s komercijalnim radom, izjavio je danas predsjednik Vijeća Hrvatske agencije za telekomunikacije Gašper Gaćina.

Gaćina je tim riječima ukratko opisao stav Vijeća oko početka komercijalnog rada Tele2 i rezultata nedavno provedenog agencijskog nadzora u toj tvrtki.

Nakon nadzora Agencija je, kaže Gaćina, od Tele2 zatražila, a krajem prošlog tjedna i dobila, dodatna očitovanja vezana za taj nadzor, te je utvrđeno da su ispunili uvjete iz koncesijskog ugovora.

No, kako je napomenuo Gaćina, u Agenciji još nisu zadovoljni dinamikom izgradnje njihove mreže te će se inzistirati na točnom poštivanju onoga što je Tele2 naveo u svojoj ponudi za koncesiju druge generacije mobilne telefonije,  a koja je dio koncesijskog ugovora.

Dodao je i da će sve to biti predmet sjednice Vijeće Agencije idućega tjedna, no ipak je najvažnije, kaže Gaćina, da Tele2 javno objavi svoj cjenik, budući su prilikom dobivanja koncesije najavljivali i do 50 posto niže cijene.

Iz Tele2 danas nisu ništa željeli posebno komentirati, ali se neslužbeno doznaje da su s marketinškom kampanjom krenuli krajem prošlog tjedna te da će usluge na tržištu ponuditi 'vrlo brzo'.

U vezi eventualne objave natječaja za četvrtog mobilnog (GSM) operatera Gaćina je danas kazao kako Vijeće i Agencija neće biti 'brana' dolasku četvrtog operatera te da će natječaj raspisati ako bude interesa. No, to, dodaje, ne ovisi samo o Vijeću i Agenciji nego i o ukupnim odnosima na tržištu. (Hina)

 

Vijesti iz medija