Konferencija o telekomunikacijskoj industriji

Pod pokroviteljstvom Ministarstva mora, turizma prometa i razvitka i Hrvatske Agencije za telekomunikacije održana je dvodnevna godišnja konferencija o telekomunikacijskoj industriji pod nazivom "Telecom Arena".

U uvodnom dijelu goste je pozdravila Karin Lindbland iz delegacije Europske komisije u RH, a potom se skupu obratio pomoćnik ministra za telekomunikacije i poštu mr.sc. Darko Dvornik.

Dvornik je izrazio  zadovoljstvo što se konačno u Hrvatskoj održava konferencija koja objedinjuje i otvara dijalog između svih sudionika na telekomunikacijskom tržištu: između potrošača, davatelja usluga i operatora, dobavljača telekomunikacijske opreme, tvrtki koje razvijaju i nude sadržaje, regulatora i nadležnih državnih institucija. U svom govoru posebno je istaknuo ulogu i značaj telekomunikacija u razvoju nacionalnog gospodarstva, kao i ulogu resornog Ministarstva i doprinos Vlade RH u daljnjoj deregulaciji i liberalizaciji telekomunikacijskog tržišta.

Godišnja konferencija pod nazivom Telecom Arena

U okviru konferencije održan je i okrugli stol pod nazivom "Regulacija i liberalizacija hrvatskog telekomunikacijskog tržišta" na kojem je bio prisutan i predsjednik Saveza potrošača Ilija Rkman pri čemu je izrazio zadovoljstvo učinjenim koracima od strane Ministarstva i Agencije te je izrazio nadu da će se i drugi gospodarski sektori u Hrvatskoj razvijati kao i telekomunikacije na opće zadovoljstvo potrošača.

U uvodnom dijelu je govorila i  dr.sc. Diana Šimić, zamjenica državnog tajnika za e-Hrvatsku koja je prezentirala Nacionalni program informacijske sigurnosti.

web site konferencije: http://telecom.infoarena.hr



Vijesti iz medija