Predstavnici Hrvatske na sajmu kružnih putovanja u Miamiju

Državni tajnici za more i turizam Branko Bačić i Zdenko Mičić ove će godine po prvi puta posjetiti Sajam ponude kružnih putovanja koji se u organizaciji Seatradea od 13. do 16. ožujka održava u Miamiu, SAD, a na kojem će se na zajedničkom štandu od 60 četvornih metara pod imenom „Hrvatske luke“ predstaviti lučke uprave od Pule do Dubrovnika.


Riječ je o najznačajnijem događaju te vrste u svijetu i mjestu sklapanja novih poslova na kojem će se ove godine okupiti više od 950 izlagača iz 100 zemalja širom svijeta. Ova izuzetno značajna prilika za promociju turističkih potencijala i ponude na tržištu kružnih putovanja prepoznali su hrvatski predstavnici koji će nastaviti tradiciju sudjelovanja na sajmu te će na zajedničkom štandu svoje luke, ali i destinacije  predstaviti lučke uprave Dubrovnika, Splita, Šibenika, Zadra, Rijeke, Pule, Raba i Rovinja.


Lučka uprava Dubrovnik, kao predstavnik najznačajnije destinacije za brodove na kružnim putovanjima u Hrvatskoj, i ove godine je glavni nositelj promocije. Hrvatske destinacije, iz godine u godinu, bilježe veliki porast broja putnika na kružnim putovanjima. Naime, po statističkim pokazateljima za 2005. godinu u hrvatskim lukama zabilježena je posjeta od preko 800.000 turista, od čega 550.000 otpada na Dubrovnik, što ga u kružnim putovanjima svrstava na vrlo visoko peto mjesto na Mediteranu.

 

 

  Pisane vijesti