Bilateralni susret ministara RH i BiH

Ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta i ministar komunikacija i transporta BiH dr. Branko Dokić razgovarali su na bilateralnom susretu dvaju ministarstava u prostorijama općine Kozarska Dubica (BiH).

Ministri Kalmeta i Dokić (foto: Vladimir Stojaković, Nezavisne novine)U izaslanstvu Republike Hrvatske koje vodi ministar Kalmeta, na ovom bilateralnom susretu sudjelovali su: Dražen Breglec, državni tajnik za promet, Mario Crnjak, predsjednik Uprave Hrvatskih autocesta, dr. Darko Mlinarić, savjetnik u Upravi za cestovni promet i Ivan Starčević, opunomoćeni ministar u Veleposlantvu Republike Hrvatske.

Razmijenjene su informacije o aktivnostima na cestovnom koridoru V c te imenovani članovi radne skupine za određivanje južne spojne točke na Koridoru V c i skupine za usuglašavanje trase Jadransko-jonske autoceste na dijelu kroz BiH.

Također su razmotrene aktivnosti oko rješavanja pitanja na obilaznici Metkovići i Kostajnica, kao i dogovor o definiranju aktivnosti na oživljavanju Unske pruge. Na ovom je bilateralnom susretu potpisan Memorandum o suglasnosti za usklađenje koncepcije trase brze ceste Tuzla – Orašje – Županja – Vinkovci.



Vijesti iz medija