Kalmeta u obilasku trase autoceste od Gornje Ploče do Male Kapele

Bez obzira na 40 posto veći broj kišnih dana, datum puštanja u promet autoceste nije upitan i do 30. lipnja ona će biti otvorena kako je i planirano, izjavio je danas popodne ministar mora, turizma, prometa i razvitka BOŽIDAR KALMETA prilikom obilaska 96 kilometara trase autoceste od Gornje Ploče pa sve do vijadukta 'Mokro Polje' do južnog portala tunela Mala Kapela zajedno s državnim tajnikom za razvitak Zdravkom Livakovićem i direktorom Hrvatskih autocesta Stankom Kovačem.

Ministar Kalmeta s direktorom HAC-a Stankom Kovačem Vijadukti Jezerane i Mokro Polje

Ministar Kalmeta na gradilištu autocesteMost preko Gacke u gradnji

Prilikom obilaska ministar se zaustavio na najkritičnijoj dionici kroz Liku i to kod Ličkog Lešća, gdje će do ove sezone biti gotovo uređenje pratećeg uslužnog objekta s odmorištem. Također, obišao je i most Gacku kod Otočca i odao priznanje izvođačima na čelu s Bechtelom koji je zadužen za ličku dionicu.

Ministar je najavio da će do 15. lipnja biti gotovi radovi na poboljšanju državne ceste D-1 (Karlovac-Split) kod Debelog brda, gdje će se izgradnjom treće trake povećati sigurnost i protočnost prometa na toj važnoj prometnici prema Dalmaciji.

Južna trasa autoceste od Zadra 2 do Pirovca i od Vrpolja do Dugopolja planirana je za obilazak sljedećeg utorka. 



Vijesti iz medija