Kalmeta podržao dubrovačke projekte

Ministar Kalmeta s dubrovačkom gradonačelnicom Dubravkom ŠuicomAutocesta prema Dubrovniku se projektira i gradit će se prema planu od 2005. do 2008. godine preko Neuma do Osojnika nakon čega bi skrenula u BiH, istaknuo je ministar mora, turizma, prometa i razvitka BOŽIDAR KALMETA na sastanku s dubrovačkom gradonačelnicom Dubravkom Šuicom i članovima Gradskog poglavarstva nakon obilaska poluotoka Prevlake.

Ministar je najavio izgradnju mosta Klek-Pelješac, za čiju su izgradnju pripreme u tijeku i očekuje se da će do kraja godine biti završena projektna dokumentacija. Također, naglasio je da je za modernizaciju obale luke Gruž Vlada RH kroz resorno Ministarstvo ove godine izdvojila 3,6 milijuna kuna te je izvijestio gradsku vlast da je na Vladu uputio zahtjev za izdavanje jamstva za kredit Europske banke za obnovu i razvoj od 15 milijuna eura za revitalizaciju luke Dubrovnik.

Sastanak s članovima Gradskog poglavarstva Dubrovnika

Ministar je podržao prijedlog Gradskog poglavarstva Dubrovnika da most preko rijeke Omble nosi naziv prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. «Hrvatske ceste dat će suglasnost za preimenovanje mosta te će se udovoljiti zahtjevu gradonačelnice Šuice za promjenom imena mosta», rekao je Kalmeta. Ministar je podržao još jedan prijedlog dubrovačkih vlasti za izgradnjom golf terena na Srđu. «Problem zemljišta budućeg golf terena riješit ćemo kroz Povjerenstvo za upravljanje državnom imovinom, čiji sam član», dodao je.

Državni tajnik za more BRANKO BAČIĆ najavio je početak izgradnje trajektne luke u Prapratnom do ljeta i micanje broda «Šipan» koji narušava izgled Dubrovnika kao turističkog grada iz Rijeke dubrovačke. Također, istaknuo je da će Ministarstvo usvojiti gotovo sve zahtjeve lokalne samouprave za boljim povezivanjem Elafita s Dubrovnikom.

Državni tajnik za promet i veze DRAŽEN BREGLEC rekao je da Ministarstvo neće odlučivati o ulasku strateškog partnera u Zračnu luku Dubrovnik bez prethodne konzultacije s gradskom vlašću.



Vijesti iz medija