Vlada RH: Usvojena Odluka o davanju suglasnosti na Financijsko i poslovno izvješće o radu Agencije za vodne putove za 2017. godinu

 

Na današnjoj je sjednici Vlade usvojeno Financijsko i poslovno izvješće o radu Agencije za vodne putove za 2017. godinu.

Ovom Odlukom Vlada RH daje suglasnost na Poslovno i financijsko izvješće koje je Upravno vijeće Agencije donijelo na sjednici održanoj 20. travnja 2018. godine.

Podsjetimo kako je za Agenciju u Državnom proračunu Republike Hrvatske za 2017. godinu bilo ukupno namijenjeno 29,6 milijuna kuna, od čega je realizirano 23,1 milijun kuna. Najviše sredstava pritom je utrošeno na redovan rad Agencije, odnosno obilježavanje, gradnju i tehničko održavanje unutarnjih vodnih putova, cca 10 milijuna kuna. 

Dodajmo kako je Agencija tijekom prošle godine ostvarila i značajan napredak u provedbi projekata koji se financiraju kroz programe EU, a gdje je, istaknimo, realizirano preko 11 milijuna kuna.

Inače, u Agenciji je zaposleno 32 ljudi, od toga 15 djelatnika na poslovima obilježavanja vodnih putova, a četiri (4) na poslovima provedbe projekata.


Pisane vijesti