Ministar Oleg Butković u radnom posjetu Gradu Šibeniku

 

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković sa suradnicima je boravio danas u radnom posjetu Šibensko-kninskoj županiji i Gradu Šibeniku. Tom je prigodom ministar Butković s delegacijom Županije obišao radove na projektu u uvali Vrnaža, lučko područje i terminal Luke Šibenik te održao sastanak sa županom Šibensko-kninske županije Goranom Paukom i gradonačelnikom Grada Šibenika Željkom Burićem.

Iako su, u prvom dijelu dana, kroz obilaske projekata, uglavnom dominirale pomorske teme, u nastavku je, na sastanku u uredu Župana, razgovara bilo o različitim temama iz resora Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

"Najprije želim izraziti zadovoljstvo onim što sam danas vidio u luci Vrnaža. To je jedan uistinu krasan projekt u koji smo krenuli zajedno sa Županijom i Gradom Šibenikom, još prije dvije godine i evo, uspješno se završava druga faza.", rekao je prilikom obilaska radova na drugoj fazi luke Vrnaža, ministar Butković je dodao kako se nada i trećoj fazi kako bi se završio taj hvalevrijedan Projekt. "Ne znam gdje se na Jadranu može pronaći ovako dobar projekt koji omogućava domaćem lokalnom stanovništvu osigurava siguran vez.", zaključio je ministar.

„Obišli smo i područje državne lučke uprave gdje bi u budućnosti trebala započeti izgradnja potpuno novog putničkog terminala, a na sastanku smo detaljnije razgovarali o tom projektu, koji je reduciran i racionaliziran u odnosu na prvotno rješenje i naravno da ćemo pomoći u tom dijelu.", rekao je nakon obilaska ministar Butković, koji se osvrnuo i na poslovanje Luke Šibenik.

"Vidjeli smo kako se dobro razvija, a o tome govori i kontinuirani rast prometa u luci. Iako postojeća infrastruktura, operativna obala, prilazne ceste i riva, zahtijevaju jedan potpuno novi investicijski ciklus.", dodao je ministar mora, prometa i infrastrukture te na kraju istaknuo kako je Ministarstvo upoznato s projektima i kako će se pokušati iznaći ponajbolje moguće rješenje za njihovu realizaciju.

Tijekom posjeta Šibeniku, a prije radnog sastanka, delegacije su obišle i povijesni dio grada, predio Doca, a gdje je bilo govora o tome kako u ovakvom stanju ne može ostati te da postoje sredstva za županijske luke u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture ili Ministarstvu kulture. "Naša su vrata otvorena za sve ovakve i slične projekte, a ove godine ukupno ćemo utrošiti oko 60 milijuna kuna za takve projekte."

S obzirom da je na sastanku bilo govora i o cestovnim projektima, ministar Butković rekao je kako se, nakon Čvora Meterize, kreće i u preostala dva. "Danas su otvorene ponude za izradu dokumentacije za čvor Njivice, a očekujem da sva potrebna dokumentacija za taj, kao i za čvor Rokići bude završena ove godine.", pojasnio je ministar i rekao kako se razgovaralo o brzoj cesti Drniš - Knin, za koju se priprema dokumentacija i nastavljaju potrebne aktivnosti.

 

Pisane vijesti