Luka Rijeka ostvarila 1,33 milijuna kuna neto dobiti

Luka Rijeka u prvih je devet mjeseci ove godine ostvarila 1,33 milijuna kuna neto dobiti, za razliku od istog razdoblja prošle godine kada je imala gubitak od 7,13 milijuna kuna.

U pojašnjenju poslovnih rezultata iz te tvrtke, koje prenosi Zagrebačka burza, navodi se kako Luka nastavlja s pozitivnim trendom poslovanja.

Ukupni su prihodi Luke Rijeka u prvih devet mjeseci ove godine iznosili 142,6 milijuna kuna i bili su 5,3 posto veći nego u isto lanjsko doba. Pritom su prihodi od prodaje u zemlji porasli 11,4 posto, na 32,9 milijuna kuna, a prihodi od prodaje u inozemstvu za jedan posto, na 90,54 milijuna kuna.

Ukupni rashodi Luke Rijeka u prvih devet ovogodišnjih mjeseci iznose 141,2 milijuna kuna i smanjeni su za 0,8 posto prema istom prošlogodišnjem razdoblju. Udio materijalnih troškova u poslovnim rashodima iznosi 26 posto, troškovi osoblja 52 posto, amortizacija četiri posto i ostali troškovi 18 posto.

U devet mjeseci ove godine pretovareno je 3,58 milijuna tona tereta, što je dva posto više nego u istom razdoblju prošle godine. Povećan je promet kontejnera, generalnog tereta, voća, žitarica, uljarica i drva, dok je smanjen promet rasutog tereta.

Naplata potraživanja na inozemnom tržištu, kako se navodi u pojašnjenju poslovnih rezultata, u ugovorenim je rokovima, dok je naplata na domaćem tržištu otežana i rokovi naplate imaju trend produljenja. Zbog toga se, kako su pojasnili u tvrtki, poseže za kratkoročnim kreditima zbog premošćenja neravnomjernog priliva. (Hina)



Pisane vijesti