Državni tajnik Tušek sudjelovao na Austrijsko-hrvatskom gospodarskom forumu o digitalnoj i zelenoj tranziciji željeznice

Državni tajnik Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Žarko Tušek i ravnateljica Uprave za željezničku infrastrukturu i promet Jasna Divić sudjelovali su na Austrijsko-hrvatskom gospodarskom forumu koji se održao 15. i 16. listopada 2024. godine u Zagrebu.

Forum je organizirao Austrijski ured za vanjsku trgovinu (ADVANTAGE AUSTRIA) u suradnji s Hrvatskim društvom željezničkih inženjera, pod pokroviteljstvom Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Tema konferencije bila je digitalna i zelena tranzicija željeznice, s posebnim fokusom na nove tehnologije i trendove u željezničkoj industriji.

Forum je okupio predstavnike pedesetak hrvatskih i austrijskih poduzeća koja su imala priliku razmijeniti iskustva i ideje, a teme razgovora bile su planiranje, modernizacija, inovacije i održivost željezničke infrastrukture, kao i razvoj vozila na alternativne izvore energije.

Ovaj događaj otvorio je nove mogućnosti za jačanje suradnje između hrvatskih i austrijskih poduzeća, s naglaskom na zajedničke međunarodne projekte u području željezničke industrije​.

Vijesti iz medija