Ministar Butković obišao radove na DC44 u Buzetu

Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković je u ponedjeljak, 14. listopada 2024. godine, obišao radove na državnoj cesti DC44 u Gradu Buzetu u Istarskoj županiji. Riječ je o zajedničkom projektu sufinanciranom od strane Hrvatskih cesta, Grada Buzeta te komunalne tvrtke Park odvodnje d.o.o.

Tom prigodom potpredsjednik Vlade i ministar Butković naglasio je da se radi o investiciji vrijednoj oko milijun eura za „rekonstrukciju odvodnje, ali i kompletno ceste u samom centru Grada Buzeta“, te se zahvalio Hrvatskim cestama na realizaciji svih projekata ne samo u Istri, nego i na području cijele Hrvatske, podsjetivši pritom na nedavno otvorenu obilaznicu grada Buzeta, vrijednosti od oko 2,5 milijuna eura, kao i na radove na prvih 5 kilometara ceste prema Ponte Portonu. „Predstoji još završiti tih 5 kilometara, a budući je to u Planu nabave Hrvatskih cesta za ovu godinu ta procedura kreće“, naglasio je te nastavio da za područje Grada Buzeta možemo reći kako su Hrvatske ceste, zajedno sa Gradom Buzetom realizirale brojne projekte usmjerene prema boljoj prometnoj sigurnosti i prometnom rasterećenju samoga centra grada.

Potpredsjednik Vlade i ministar Butković ovom je prigodom istaknuo značajna ulaganja i u mnoge druge velike infrastrukturne projekte na području Istre, kao što je projekt Veli Vrh - Pula ukupne vrijednosti od oko 18 milijuna eura, ali i otvaranje druge cijevi Tunela Učka.

Alen Leverić, član uprave Hrvatskih cesta, potvrdio je kako će u javnu nabavu uskoro biti pušteni projekti do Ponte Portona u vrijednosti nešto višoj od 5 milijuna eura.

Gradonačelnik Grada Buzeta Damir Kajin naglasio je da se radi o posve rekonstruiranoj ulici, ali i oborinskoj kanalizaciji kojom će se riješiti problemi s poplavama u ovom dijelu grada. „Nakon obilaznice i Riječke ulice, relativno skoro kreće raspisivanje javnih natječaja za realizaciju dionice od Svetog Stjepana ili Istarskih toplica do mosta Motovun, odnosno Livade“, istaknuo je gradonačelnik Kajin te nastavio da se radi o investiciji u vrijednosti od oko 5,5 milijuna eura što će u konačnici značajno pridonijeti poboljšanju prometne situacije na području Grada Buzeta.

Boris Miletić, župan Istarske županije, u svojoj je izjavi zahvalio Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture i Hrvatskim cestama na prepoznavanju važnosti ovih projekata i njihovoj realizaciji, koje, kako je rekao, Istra zaslužuje.

Najave