Vlada RH: Usvojen prijedlog Odluke o izmjenama Odluke o koncesiji pomorskog dobra u svrhu gospodarskog korištenja luke posebne namjene - luke nautičkog turizma Veruda

Usvajanjem predložene Odluke povećava se površina luke te se konvertira stalni dio godišnje koncesijske naknade zauzete ukupne površine pomorskog dobra.

Vlada RH na današnjoj je Sjednici usvojila Prijedlog odluke o izmjenama Odluke o koncesiji pomorskog dobra u svrhu gospodarskog korištenja luke posebne namjene - luke nautičkog turizma Veruda.

Predloženom Odlukom mijenja se Odluka o koncesiji pomorskog dobra u svrhu gospodarskog korištenja luke posebne namjene - luke nautičkog turizma Veruda, na način da se mijenja obuhvat luke, odnosno, povećava se površina luke za 1722 metra kvadratna te se konvertira stalni dio koncesijske naknade, tako da iznosi 1,33 eura po metru kvadratnom zauzete ukupne površine pomorskog dobra, godišnje.

Donošenje ove Odluke nužno je za osiguravanje daljnjeg gospodarskog korištenja i održavanja luke, kako bi Odluka o koncesiji bila u skladu sa prostorno planskim dokumentom, koji je donijela jedinica lokalne samouprave.

Pisane vijesti