Vlada RH: Usvojena Odluka o sufinanciranju javne usluge u cestovnom prijevozu putnika s Koprivničko - križevačkom županijom i za preuzimanje obveza na teret sredstava državnog proračuna za razdoblje od 2025. do 2031. godine

Usvajanjem predložene Odluke omogućuje se bolja prometna povezanost, ali i povoljnija cijena prijevoza korisnicima usluge javnog prijevoza na području Županije.

Vlada RH na današnjoj Sjednici usvojila je Prijedlog odluke o sufinanciranju javne usluge u cestovnom prijevozu putnika s Koprivničko - križevačkom županijom i za preuzimanje obveza na teret sredstava državnog proračuna Republike Hrvatske za razdoblje od 2025. do 2031. godine.

Odlukom se daje suglasnost Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture za sklapanje Ugovora o sufinanciranju javne usluge u cestovnom prijevozu putnika sa Koprivničko - križevačkom županijom, za razdoblje do 30. lipnja 2031. godine te za preuzimanje obveza na teret sredstava državnog proračuna Republike Hrvatske, za razdoblje od 2025. do 2031. godine u ukupnom iznosu do 16,7 milijuna eura, odnosno do najvišeg godišnjeg iznosa od 2.397.489,00 eura.

Navedena sredstva osigurana su u Državnom proračunu za 2024. godinu i projekcijama za 2025. i 2026. godinu, dok će se za razdoblje od 2027. do 2031. godine planirati prilikom izrade Državnog proračuna.

Donošenjem predmetne Odluke omogućit će se prometna svih dijelova Koprivničko - križevačke županije i dostupnost predmetne usluge po izrazito povoljnim cijenama svim stanovnicima, a osobito socijalno najugroženijim skupinama te umirovljenicima, osobama s invaliditetom, studentima i učenicima.

Vijesti iz medija