Ribarski brod udario Jadrolinijin katamaran u luci Gruž / Na otoku Krku dvoje ozlijeđenih prilikom udara brodicom u obalu

Izvanredni događaji na moru u kojima se postupalo iz nadležnosti lučkih kapetanija, dogodili su se jučer u večernjim satima i noćas.

LK Dubrovnik / Udar ribarskog broda u putnički brod na vezu gruške luke
Pomorska nesreća dogodila se sinoć, 11. srpnja oko 21.30 sati, kada je ribarski brod pramcem udario u putnički brod na vezu u Luci Gruž.
Dojava o pomorskoj nesreći u Lučkoj kapetaniji Dubrovnik zaprimljena je nedugo nakon izvanrednog događaja, slijedom čega su službenici Kapetanije izašli na poziciju te utvrdili kako nema ozlijeđenih niti onečišćenja mora.
Preliminarnim očevidom ustanovljeno je kako je prilikom manevra u gruškoj luci ribarski brod, zbog trenutno nepoznatog tehničkog kvara, udario pramcem u desnu bočnu oplatu putničkog broda koji se u trom trenutku nalazio na vezu, bez putnika i članova posade.
Ribarski brod u vlasništvu je domaće pravne osobe i na njemu je boravilo pet članova posade dok je putnički brod u vlasništvu Jadrolinije d.o.o. i plovi na brzo-brodskoj liniji 9811S Dubrovnik - Korčula - Hvar - Bol - Split. Linija je zbog novonastale situacije privremeno u prekidu te će se uspostaviti ponovno danas, zamjenskim dvotrupcem s polaskom iz Splita u 15.30 sati.

LK Rijeka / dvoje ozlijeđenih uslijed udara brodice u obalu, na otoku Krku
Dvoje članova posade brodice ozlijeđeni su nakon udara u obalu uvale Peškera, kod mjesta Voz na otoku Krku, a prijava je zaprimljena sinoć, 11. srpnja u 23.03 sati posredstvom Županijskog dojavnog centra ŽC112. Iz MRCC Rijeka na mjesto nesreće angažirani su djelatnici Hitne medicinske pomoći Krk, koji su dvoje ozlijeđenih državljana Republike Hrvatske preuzeli u zdravstveno postupanje prema riječkome KBC-u.
Na poziciji nesreće nije uočeno onečišćenje mora i morskog okoliša, brodica je vezana i osigurana do trenutka odsukavanja i teglja, a očevidne radnje o uzrocima nesreće nastavljaju se u nadležnosti Lučke kapetanije Rijeka.

LK Šibenik / MEDEVAC djeteta sa brodice kod otoka Kaprije
Službenici Lučke kapetanije Šibenik izvršili su noćas hitan medicinski prijevoz djeteta sa zdravstvenim tegobama sa brodice u uvali Mrtovac, na otoku Kaprije, u Šibenik.
Zahtjev za hitan medicinski prijevoz djeteta upućen je sa brodice u MRCC Rijeka noćas, 12. srpnja u 01.40 sati, o čemu je odmah obaviještena LK Šibenik, čiji službenici su u suradnji s djelatnicima HMP Šibenik nedugo potom doplovili na poziciju te prevezli pacijenta u Šibenik, gdje su ga preuzeli djelatnici HMP Šibenik.

Pisane vijesti