Održana Završna konferencija projekta „Uređenje vodnog puta rijeke Dunav kod Sotina od 1321 do 1325 rkm“

Završna konferencija projekta „Uređenje vodnog puta rijeke Dunav kod Sotina od 1321 do 1325 rkm“ održana je u četvrtak, 23. studenoga, na vukovarskom Veleučilištu Lavoslav Ružička.
 
Ispred resornog Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, koje je ujedno naručitelj projekta, sudionicima Konferencije uvodnim govorom obratila se ravnateljica Uprave unutarnje plovidbe dr. sc. Duška Kunštek, koja je govoreći o projektu vrijednom 5.786.443,03 eura, istaknula da se sufinanciranje osiguralo sredstvima Europske unije, kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020. godine, uz iznos EU potpore od 4.918.476,58 eura.
 
„Projektnim aktivnostima, započetim 1. listopada 2020. godine, a koje završavaju 31. prosinca 2023. godine, ostvaren je veći stupanj sigurnosti plovidbe rijekom Dunav tijekom cijele godine te su poboljšani uvjeti plovnosti na osnovnoj mreži Rajnsko - Dunavskog TEN-T koridora, čime su ujedno ostvareni preduvjeti za daljnji razvoj riječnog prometa u Republici Hrvatskoj.“, rekla je ravnateljica Kunštek, predstavivši i druge projekte koje resorno Ministarstvo realizira na području Vukovarsko - srijemske županije.
 
Osim predstavnika Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Vukovarsko - srijemske županije, Grada Vukovara i Hrvatske gospodarske komore na završnoj Konferenciji sudjelovali su i predstavnici Veleučilišta Lavoslav Ružička, izvođača i nadzora radova, projektnog tima, lučkih uprava i lučkih kapetanija, kao i brojni drugi uzvanici i gosti.

Pisane vijesti