HŽPP: Nastavlja se pilot-projekt povoljnijega željezničkog prijevoza redovnih studenata

Na temelju Zaključka Vlade RH od 27. rujna 2023. nastavlja se pilot-projekt povoljnijeg prijevoza redovnih studenata kojim se po cijeni mjesečne karte od 9,95 EUR (75 kn) omogućava neograničeno korištenje željezničkog prijevoza. Pilot-projekt provodit će se od 1. listopada 2023. do 31. prosinca 2024. godine.
 
Pilot-projekt koji se provodi od 1. listopada 2022. obuhvaća neograničena svakodnevna putovanja vlakom od mjesta stanovanja do mjesta studiranja i povremena putovanja u 2. razredu redovnih vlakova na području RH.
 
Realizacija pilot-projekta doprinosi povećanju mobilnosti studenata, zaustavljanju iseljavanja u urbane sredine, poboljšanju životnog standarda građana i poticanju korištenja željezničkog prijevoza.
 
U provedbu projekta uključile su se jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave koje su na temelju sklopljenih ugovora s HŽPP-om potpuno ili djelomično sufinancirale prijevoz studenata.
 
Redovni studenti pravo na povoljniji prijevoz ostvaruju na temelju pametne kartice HŽ Putničkog prijevoza s odgovarajućim profilima. Više informacija o ostvarivanju prava na povoljniji prijevoz možete pronaći na https://www.hzpp.hr/povoljnija-putovanja-studenata.
 
Podsjećamo da je na temelju zaključaka Vlade RH od 1. listopada 2021. uveden pilot-projekt besplatnoga željezničkog prijevoza djece i učenika koji se nastavlja do 31. prosinca 2024. godine. Više informacija možete pronaći na https://www.hzpp.hr/besplatna-putovanja-za-djecu-i-ucenike.
 

Vijesti iz medija