Druga Nacionalna biciklistička konferencija

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture organizira drugu Nacionalnu biciklističku konferenciju, koja će se održati u Splitu od 17. do 19. listopada 2023. godine.
 
Konferencija će započeti u utorak 17. listopada u 18:00 sati pozdravom sudionika i predstavljanjem Programa konferencije koji će se odvijati tijekom naredna dva dana, a jedan od primarnih ciljeva Konferencije jest predstavljanje Nacionalnog plana razvoja biciklističkog prometa za razdoblje od 2023. do 2027. godine.
 
Program će uz predavanja uključivati panel rasprave, razmjenu kontakata i iskustava te radionice koje uključuju organizirano bicikliranje po urbanoj biciklističkoj infrastrukturi i prirodno-povijesnim atrakcijama, uz stručno vođenje.
 
Konferencija će okupiti do 120 predstavnika ministarstava, lokalnih i regionalnih samouprava, akademske zajednice, upravitelja cesta, turističkih zajednica, nadležnih tijela državne uprave, povezanih europskih i međunarodnih institucija i organizacija dunavske regije, uz druge dionike iz područja biciklizma i njegovog razvoja na institucionalnoj, infrastrukturnoj i zakonodavnoj razini.