Vlada RH: Odluka o odobrenju povećanja temeljnog kapitala društva Croatia Airlines d.d.  

Na današnjoj sjednici Vlade usvojena je Odluka kojom se odobrava povećanje temeljnog kapitala društva Croatia Airlines d.d. za iznos od 296 milijuna kuna izdavanjem novih 29.600.000 redovnih dionica, na ime, po nominalnoj cijeni od 10 kn po dionici.
 
Povećanje temeljnog kapitala Društva provest će se ulogom RH u novcu u iznosu od 296 milijuna kuna.
 
Ovom Odlukom ovlašćuje se potpredsjednik Vlade RH i ministar mora, prometa i infrastrukture da u ime Republike Hrvatske sa društvom Croatia Airlines d.d. sklopi ugovor o ulaganju, na izvanrednoj glavnoj skupštini društva Croatia Airlines d.d. prihvati odluku o povećanju temeljnog kapitala uplatom u novcu i izdavanju novih dionica i Odluku o izmjeni statuta društva, te da u slučaju spriječenosti za sudjelovanje i glasovanje na izvanrednoj skupštini društva ovlasti državnog tajnika Ministarstva mora, prometa i infrastrukture za navedeno.
 
Dokapitalizacijom društva Croatia Airlines d.d. omogućit će se očuvanje kontinuiteta gospodarske aktivnosti društva i jačanje kapitala u trenutku kada je normalno funkcioniranje tržišta ozbiljno poremećeno globalnom krizom, te ista dovodi do ozbiljnih poremećaja realne ekonomije u Republici Hrvatskoj.

Vijesti iz medija