Ravnateljica Kunštek na svečanosti dodjele i potpisivanja Ugovora o sufinanciranju troškova obnove plovila za prijevoz putnika i roba na unutarnjim vodama

Ravnateljica Uprave unutarnje plovidbe u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Duška Kunštek sudjelovala je u utorak, 20. rujna 2022. godine na svečanosti dodjele i potpisivanja Ugovora o sufinanciranju prihvatljivih troškova obnove plovila za prijevoz putnika i vozila na unutarnjim vodama.

Svečanost se održala u Interpretacijskom centru "Skelarska kuća" u Svetom Martinu na Muri, a uz predstavnike Ministarstva, na dodjeli i potpisivanju Ugovora sudjelovali su i načelnik Općine Sveti Martin na Muri Martin Srša, gradonačelnik Grada Murskog Središća Dražen Srpak, načelnik Općine Podturen Perica Hajdarović, načelnik Općine Martinska Ves Stjepan Ivoš te načelnik Općine Sunja Grga Dragičević.

Ukupna vrijednost dodijeljenih ugovora iznosi gotovo 1,5 milijun kuna. Sredstva su namijenjena za obnovu skela na području Grada Murskog Središća te općina Sveti Martin na Muri, Martinska Ves, Sunja, Podturen, Ferdinandovac i Rugvica.

"Kroz aktivnosti pomoći jedinicama lokalne i regionalne samouprave Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture podupire razvoj riječne plovidbe", izjavila je ravnateljica Kunštek te dodala kako su ove godine za usluge prijevoza skelama i sigurnost plovidbe na unutarnjim plovnim putevima iz Državnog proračuna osigurana sredstva u iznosu od 2 milijuna kuna.
 
"Potpisivanjem današnjih Ugovora osigurat će se veća kvaliteta usluge i sigurnost plovidbe", rekla je ravnateljica Uprave te pozvala nazočne da i dalje rade i ulažu u tekuće i kapitalne projekte.
 
Istaknimo kako su dodijeljena sredstva namijenjena za razvoj riječnog prometa na skelama u područjima gdje nije izgrađena prometna infrastruktura, a provođenjem ovog Programa omogućit će se nastavak obavljanja kontinuiranog prijevoza putnika i vozila na unutarnjim vodnim putovima od međunarodnog i nacionalnog značaja.
 
Dodajmo kako je od 2015. do 2022. godine potpisano 25 ovakvih Ugovora, u ukupnom iznosu većem od 3,5 milijuna kuna.

Pisane vijesti