Državni tajnik Bilaver na Connecting Europe Days-u

Državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Josip Bilaver predvodio je hrvatsku delegaciju na Connecting Europe Days-u, glavnom europskom događaju mobilnosti, koji se od 28. do 30. lipnja 2022. godine održao u Lyonu u Francuskoj.
 
Connecting Europe Days, ranije poznat kao TEN-T Days, organizirala je Europska komisija u suradnji s francuskim predsjedanjem Vijećem EU-a, a na njemu su se okupili političari iz zemalja država članica, predstavnici zemalja Zapadnog Balkana, kao i predstavnici prometne industrije i Europske komisije – DG MOVE kako bi zajedno raspravili o prometu i mobilnosti te njihovoj ulozi u postizanju ambicioznih ciljeva postavljenih u Europskom zelenom planu.
 
Europska povjerenica za promet Adina Ioana Vălean nazočila je europskom događaju mobilnosti, a državni tajnik Bilaver sudjelovao je na više multilaterlanih i bilateralnih sastanaka, kao što su sastanak šefova administracije koji je predvodio glavni direktor DG MOVE-a Henrik Hololei, sastanak zemalja Zapadnog Balkana, sastanak Dunavskih ministara na kojem su potpisani Dunavski zaključci te Interinstitucionalni sastanak.
 
(FOTO: Europska komisija)


Stranica