Aktivnosti

17.11.2021.
Održan četvrti sastanak Upravnog odbora GUTTA projekta

Četvrti sastanak Upravnog odbora GUTTA projekta održao se u studenom 2021. godine. Na sastanku su sudjelovali svi projektni partneri, Europska agencija za pomorsku sigurnost (EMSA) i Francuski nacionalni centar za znanstvena istraživanja. Na sastanku su predstavljena dosadašnja postignuća, alat  GUTTA-VISIR te sve ono što se očekuje u sljedećem razdoblju.





19.10.2021.
Web konferencija - UNAPREĐENJE ODRŽIVOSTI POMORSKOG PROMETA NA JADRANU

Kako se može poboljšati ekološka održivost pomorskog prometa u jadranskoj regiji? To je jedan od ciljeva programa suradnje između Italije i Hrvatske ( INTERREG IT-HR), financiranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj. U online događaju predstavnici tri istraživačka projekta, E-CHAIN-a (poboljšana povezanost i usklađenost podataka za jadransku intermodalnu mrežu), GUTTA-e (ušteda goriva i emisija iz pomorskog prometa u jadranskoj regiji) i METRO-a (pomorski ekološki prihvatljivi transportni sustavi)  vodili su dijalog u kojem su se izmijenili rezultati projektnih aktivnosti kao i iskustva stečena tijekom projekata sa ciljem poboljšanja ekološke održivosti.
 
Link: https://www.cmcc.it/lectures_conferences/improving-the-sustainability-of-maritime-transport-in-the-adriatic-sea

 
15.10.2021.
Objavljen GUTTA-VISIR alat za trajektne eko rute

Vodeći projektni partner Euro-mediteranski centar za klimatske promjene (CMCC) razvio je GUTTA alat za trajektne eko rute koji se zove GUTTA-VISIR: https://www.gutta-visir.eu/

GUTTA-VISIR alat nudi nepostojeće rute (kao što je Zadar-Barletta) i doprinosi aktivnosti uspostavljanja novih CB pomorskih veza, a nakon pandemije COVID-19.
Korisnički priručnik nalazi se na: https://www.gutta-visir.eu/other/help