Vlada RH: Zaključak o produženju besplatnog prijevoza vlakom za stanovnike pogođene potresom na području Sisačko – moslavačke županije i predstavnike službi koje sudjeluju u pružanju pomoći i sanaciji šteta

Na današnjoj je sjednici Vlade usvojen Prijedlog zaključka o produženju besplatnog prijevoza vlakom za stanovnike pogođene potresom na području Sisačko – moslavačke županije i predstavnike službi koje sudjeluju u pružanju pomoći i sanaciji šteta.

Donošenjem ovog Zaključka Vlada Republike Hrvatske zadužuje Upravu društva HŽ Putnički prijevoz d.o.o. da nastavi sa provođenjem mjere koja svim stanovnicima potresom pogođenih područja Sisačko – moslavačke županije omogućuje besplatan prijevoz vlakom do 1. srpnja 2021. godine. Vlak je besplatan i za sve predstavnike službi koje sudjeluju u pružanju pomoći i sanaciji šteta.

Stanovnicima Županije besplatan prijevoz vlakom omogućuje se na svim relacijama unutar Republike Hrvatske, dok se volonterima Hrvatskog Crvenog križa, članovima Stožera civilne zaštite i pripadnicima HGSS-a te predstavnicima ostalih službi koje sudjeluju u pružanju pomoći i sanaciji šteta besplatno korištenje željezničkog prijevoza omogućuje samo na relacijama prema Sisačko - moslavačkoj županiji i iz nje.

Dodajmo kako je ukupna vrijednost besplatnog prijevoza vlakom od početka primjene ove mjere do srpnja 2021. godine procijenjena na iznos oko 11,2 milijuna kuna.



Vijesti iz medija