Vlada RH: Usvojen Prijedlog odluke o promjeni granice pomorskog dobra radi građenja, rekonstrukcije i održavanja državne ceste DC8, u k.o. Omiš

Na današnjoj je sjednici Vlade usvojen Prijedlog odluke o promjeni granice pomorskog dobra radi građenja, rekonstrukcije i održavanja državne ceste DC8, u k.o. Omiš.

Osnovi razlog za pokretanje ovog postupka jest izuzimanje čestica iz područja pomorskog dobra, u cilju rješavanja problematičnih točaka na državnoj cesti DC8. Naime, riječ je o točkama koje predstavljaju opasnost po život građana i turista, i to naročito tijekom trajanja turističke sezone.

Rješavanje problema planira se kroz rekonstrukciju dionice državne ceste u duljini od 566 m, a što istodobno zahtijeva i uređenje morske obale, u cilju optimizacije troškova zahvata. Izgradnja je predviđena u četiri (4) faze, a obuhvaća radove na izgradnji luke (1. faza), obale (2. faza), rekonstrukciji prometnice - državne ceste (3. faza) te radove na izgradnji gatova uz obalnu šetnicu (4. faza).

Investitor izgradnje 1., 2. i 4. faze projekta je Lučka uprava Splitsko - dalmatinske županije, dok je investitor 3. faze rekonstrukcije državne ceste DC8, društvo Hrvatske ceste d.o.o..

Projektantska procjena troškova izvedbe, zajedno s troškovima nadzora, iznosi 7,3 milijuna kuna, bez PDV-a.

Pisane vijesti