Ministar Butković na obilježavanju prestanka naplate cestarine na mostu Krk i svečanosti potpisivanja Ugovora za izvođenje radova i nadzora sanacije mosta Krk

Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković sudjelovao je danas na prigodnoj svečanosti kojom je obilježen prestanak naplate cestarine na Mostu Krk.

Naime, Odlukom Vlade o pokretanju postupka za prestanak koncesije dane društvu Autocesta Rijeka - Zagreb i pripajanja društva Autocesta Rijeka – Zagreb (ARZ) Hrvatskim autocestama (HAC), stekli su se uvjeti za ukidanje koncesije koju je ARZ imao za autoceste i most Krk, a time ujedno i za prestanak naplate mostarine na Krčkom mostu.

Na svečanosti je potpisan Ugovor za izvođenje radova sanacije betonskih površina i kolničke ploče mosta Krk, kao i Ugovor za usluge stručnog nadzora i kontrole kvalitete nad izvođenjem radova sanacije Krčkog mosta. Ukupna vrijednost ugovora iznosi 44,6 milijuna kuna, a radovi su podijeljeni u četiri faze ili polugodišta i izvodit će se tijekom sljedeće dvije godine.

Ugovor o sanaciji betonskih površina i kolničke ploče mosta s predstavnicima Autoceste Rijeka - Zagreb (ARZ) potpisala je zajednica ponuditelja koju čine tvrtke Sitolor, Spegra i Geotehnika, dok je Ugovor o stručnom nadzoru i kontroli kvalitete radova potpisan sa Institutom IGH.

“Ovaj most jedan je od najvećih infrastrukturnih objekata u Hrvatskoj i vapi za obnovom. Iznašli smo sredstva za njegovu obnovu i danas potpisujemo ugovore.”, istaknuo je tom prigodom ministar Butković te dodao kako se uz obnovu Krčkog mosta, planira i izgradnja čvora Trinajstići na riječkoj obilaznici, a za što se očekuje raspisivanje natječaja.

Prisutne je pozdravio i ministar turizma, Gari Capelli istaknuvši kako je ukidanje mostarine jedan uistinu ogroman iskorak za turizam, kao i za sve one koji žive na otoku ili dolaze na njega.

Najave