Vlada RH: Usvojen Prijedlog odluke o davanju suglasnosti na davanje u potkoncesiju dijela pomorskog dobra u luci posebne namjene 'Brodogradilište 3. Maj'

Vlada je na danas održanoj Sjednici usvojila Prijedlog odluke o davanju suglasnosti na davanje u potkoncesiju dijela pomorskoga dobra, u luci posebne namjene 'Brodogradilišta 3. Maj', koje iznosi 21.493 m² zauzete površine i to temeljem pisanog zahtjeva koncesionara, tvrtke 'Brodogradilište 3. Maj', u svrhu ishodovanja suglasnosti za davanje u potkoncesiju dijela pomorskog dobra iz obuhvata lučkog područja, društvu 'MKM Yachts d.o.o.'.

Zahtjev je predan s dokumentacijom kojom se dokazuje ispunjenje uvjeta za potkoncesionara, a uvjeti pod kojima koncesionar predlaže dati dio pomorskog dobra u potkoncesiju isti su kao i za koncesiju – stalni dio iznosi 3 kune po m² zauzete površine, a promjenjivi dio koncesijske naknade iznosi 1% ukupnog godišnje prihoda brodogradilišta, sukladno Uredbi o postupku davanja koncesije na pomorskom dobru.

Područje koje se daje u potkoncesiju na rok od 10 godina poslužit će za povećanje učinkovitosti u obavljanju koncesijske djelatnosti, kroz popunjavanje knjige narudžbi društva s najmanje 5 visokovrijednih novogradnji. K tome, potkoncesijom će se otvoriti mogućnost da djelatnost opremanja i unutarnjeg uređenja putničkih brodova, na području brodogradilišta, uz ovlaštenika koncesije, obavlja i trgovačko društvo koje posjeduje iskustvo te financijske i organizacijske sposobnosti u sektoru luksuznih putničkih brodova, za egzotična krstarenja, s ciljem otvaranja novih tržišta luksuznih putničkih brodova.

Pisane vijesti