Ministar Oleg Butković na otvorenju poslovne zgrade tvrtke „Odašiljači i veze“ u Osijeku

Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković prisustvovao je danas svečanom otvorenju novouređene poslovne zgrade tvrtke „Odašiljači i veze“ u Osijeku.

Uz ministra Butkovića, na otvorenju zgrade sudjelovali su član Uprave i direktor OIV-a, Mate Botica te ministar državne imovine, Mario Banožić.

Prisutne je na početku svečanosti pozdravio ministar Oleg Butković, koji je tom prilikom izrazio zadovoljstvo završetkom radova, ali i cjelokupnim angažmanom Uprave i djelatnika OiV-a, kako na ovom, tako i na drugim projektima diljem Hrvatske: „Tvrtka je ove godine proslavila 93 godine postojanja, da bi od početka godine već otvorila dva važna infrastrukturna objekta, na otoku Krku i u Zadarskoj županiji. Osim što prati trendove, tvrtka je inovativna, ulaže u infrastrukturu te se uspješno priprema za veliki projekt izgradnje agregacijske infrastrukture, a koji su odobrili Europska komisija i Vlada RH.“. - istaknuo je povodom otvaranja novouređene zgrade ministar Butković.

Inače, u projekt u Osijeku ukupno je uloženo oko 2,7 milijuna kuna, a rekonstrukcija i obnova zgrade dio je investicijskog ciklusa OiV-a koji se provodi s ciljem zamjene dotrajale i izgradnje tj. uređenja potpuno nove infrastrukture i objekata. Zahvaljujući ovome projektu na zgradi je postavljena potpuno nova toplinska izolacija te izolacija podova i potkrovlja, obnovljeno je pročelje, zamijenjena stolarija, uređeno krovište, te provedena kompletna adaptacija svih unutarnjih prostorija. Uređeno je i dvorište zgrade, te je objekt spojen na optičku infrastrukturu.

Poslovni prostori u Osijeku do sada nisu bili uređeni na odgovarajući način, te smo s ciljem uređenja zgrade, uz pomoć Ministarstva državne imovine i drugih dionika, kupili i u cijelosti obnovili ovaj objekt. U zgradi će biti smješteni naši tehničari i inženjeri, dakle stručnjaci koji rade na održavanju mreže odašiljača na području Slavonije.". - istaknuo je povodom otvaranja novouređenih prostorija direktor OiV-a Mate Botica, podsjetivši kako tvrtka u Osijeku trenutno ima 12 zaposlenih, a očekuju se i nova zapošljavanja, tako da će ta brojka vjerojatno rasti.

Prisutne je pozdravio i ministar državne imovine, Mario Banožić, podsjetivši na ulogu i značaj koju ova strateški važna tvrtka i njezini projekti imaju za Republiku Hrvatsku: „Ovo je važan iskorak prema kvaliteti elektroničkih i komunikacijskih usluga u Hrvatskoj i njezinu okruženju.“. - rekao je ministar Banožić.

Dodajmo kako je otvaranje novouređenog objekta u Osijeku nastavak investicijskog zamaha OIV-a. Projekt će osigurati kvalitetnije uvjete za rad djelatnika OiV-a u Regiji Istok, ali i omogućiti još bolju povezanost s drugim poslovnim objektima OiV-a u Osijeku i Slavoniji.

Stranica