Još traje potraga za nestalim mladićem u riječkom akvatoriju

 

Još uvijek traje pomorska potraga za nestalim mladićem K.P. (20), nakon što je nedjelju, 22. srpnja, rano ujutro po orkanskoj buri isplovio iz Selca na sivom gumenjaku s prijateljem.

Opći nepovoljni vremenski uvjeti na moru, jaka bura i vioski valovi i jučer su otežavali potragu plovilima Lučke ispostave Novi Vinodolski, kao i brodu „Vid“ Lučke kapetanije Rijeka, koji se također uključio u potragu za nestalim mladićem, pa je potraga privremeno morala biti zaustavljena na moru.

Tijekom današnjeg dana je nastavljena. Potraga na kopnu traje neprekidno, od trenutka dojave i tijekom ponedjeljka trajala je potraga na području otoka Krka, teren su pretraživali Gorska služba spašavanja i policija, no bez rezultata, a bili su uključeni rodbina i prijatelji nestalog.

U uvali Konjska kod Šila na otoku Krku  uočena je gumena brodica na stijenama koja opisom odgovara brodici za kojom se traga, no sličan gumenjak uočen je i u uvali Pasja kod Šila. Ronioci su  pretražili područje gumenjaka i izvukli ga iz pećine no ništa nije uočeno u bližem području.

Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru u nedjelju je u jutarnjim satima, oko 6.30 sati  o slučaju je obavijestio D.M. koji je vidio dvojicu mladića starih oko 20 godina prilikom isplovljavanja.

Zbog kvara motora, jedan je mladić iskočio iz brodice i doplivao do obale, dok je drugi ostao na gumenjaku nošen jakim vjetrom prema Krku. Nestali K.P. hrvatski je državljanin.



Pisane vijesti