Ministar Oleg Butković na potpisivanju Ugovora za izgradnju luka na otoku Korčuli vrijednih 121,7 milijuna kuna

Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković zajedno je sa predsjednikom Vlade,  Andrejom Plenkovićem sudjelovao na današnjoj svečanosti potpisivanja Ugovora za izgradnju luka na otoku Korčuli.

Program svečanosti potpisivanja Ugovora započeo je u gradu Korčuli, s obilaskom novoizgrađene operativne obale u trajektnoj luci Dominče, projekta vrijednog 11,5 milijuna kuna.

Nakon obilaska, uslijedio je sastanak sa županom Dubrovačko-neretvanske županije, Nikolom Dobroslavićem i gradonačelnikom Grada Korčule, Andrijom Fabrisom u Gradskoj vijećnici Grada Korčule.

Nakon sastanka, ministar Butković je potpisao Ugovor za dodjelu bespovratnih sredstava za projekt "Rekonstrukcija lukobrana Puntin – luka Korčula", vrijednog 10,5 milijuna kuna, koji se sufinancira sredstvima iz EU fondova.

Ministar Butković i predsjednik Vlade, Andrej Plenković posjet su nastavili u Veloj Luci, gdje je ministar Butković potpisao i Ugovor za dodjelu bespovratnih sredstava za projekt "Izgradnja pomorsko-putničkog terminala Vela Luka“ vrijedan čak 111,2 milijuna kuna, koji se, također, najvećim dijelom sufinancira iz EU sredstava.

Prilikom posjeta Korčuli ministar Butković je istaknuo kako projekti označavaju 'renesansu hrvatske obale' te da će se do kraja godine, za ovakve i slične projekte, potpisati ugovori u svih sedam primorskih županija, koje će sa 85 posto sredstava sufinancirati Europska unija, a resorno ministarstvo sa 15 posto. „To je velika pomoć lučkim upravama, a projekti ne samo da povezuju otoke, već su i lice i naličje svakog mjesta.“, naglasio je ministar.

Pisane vijesti