Ministar Oleg Butković otvorio cestu Otok – Slakovci

Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković otvorio je danas za sav promet rekonstruiranu cestu Otok – Slakovci.  Završetkom ove dionice, nakon punih 25 godina, gotovi su radovi na Šokačkoj magistrali, cesti koja grad Vukovar povezuje sa autocestom A3 Zagreb - Lipovac.

Na prigodnoj svečanosti koja se tom prilikom održala u Otoku, uz ministra Butkovića, sudjelovali su i župan Vukovarsko – srijemske županije, Božo Galić, gradonačelnik Grada Otoka, Josip Šarić, načelnik Općine Stari Jankovci, Dragan Sudarević, te u ime investitora projekta, predsjednik Uprave društva Hrvatske ceste, Josip Škorić.
„Čestitam Županijskoj upravi za ceste i Hrvatskim cestama na realizaciji ovog projekta. Ovo je iznimno bitna investicija za istok Hrvatske koja će omogućiti bolje cestovno povezivanje gradova i općina na području Vukovarsko-srijemske županije. Završetkom ove prometnice cestovno će se približiti gradovi Otok i Vukovar. No ovaj projekt ne znači i kraj naših ulaganja na području Vukovarsko - srijemske županije. Tako uskoro, u rujnu, očekujemo i otvaranje istočne obilaznice grada Vinkovaca, te potpis ugovora za obnovu i rekonstrukciju željezničke pruge Vinkovci-Vukovar, koja se financira od strane Europske unije. Osim toga, potpisan je i predugovor za financiranje prve faze izgradnje Srijemske transverzale", istaknuo je ministar Butković te dodao kako resorno Ministarstvo nastavlja dobru suradnju s gradovima i općinama na području najistočnije hrvatske županije.

Okupljene je pozdravio i gradonačelnik Grada Otoka, Josip Šarić, koji se povodom svečanog otvaranja zahvalio svim dosadašnjim županima Vukovarsko - srijemske županije na angažmanu i trudu koji su tijekom svih ovih godina uložili u to kako bi se najvažnija županijska prometnica napokon završila. „Osim za građane, ova je prometnica važna i za gospodarstvo jer povezuje luke Vukovar i Brčko te dobar dio Vukovarsko - srijemske županije sa zračnom lukom u Osijeku“, istaknuo je tom prilikom Šarić.

Župan Vukovarsko-srijemske županije, Božo Galić naglasio je kako je Šokačka magistrala već postala važna prometna žila kucavica županjske Cvelferije i područja koja gravitiraju gradu Otoku, i to kao najkraća prometna veza sjevernog i južnog dijela Županije.

Podsjetimo, rekonstrukcijom ceste, u vrijednosti od 26.996.261,15 kuna, obnovljena je prometnica u duljini od 8.7 kilometara, na dijelu od naselja Slakovci (DC 46) do raskrižja sa županijskom cestom ŽC 4172. Riječ o uistinu važnom cestovnom pravcu koji povezuje rubna područja u Vukovarsko – srijemskoj županiji koja su do sada bila djelomično prometno izolirana.

Najave