Sudar ribarice i jahte kod Biograda na moru, nema ozlijeđenih

Jučer predvečer pred ulazom u marinu Kornati ribarska brodica udarila je usidrenu motornu jahtu, pri čemu nije bilo ozlijeđenih.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) izvijestila je resorno Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o pomorskoj nesreći, koja se dogodila jučer, 28. lipnja oko 18.20h, pred ulazom u marinu Kornati, kod Biograda na moru.

Dojavu o događaju službenici MRCC Rijeka zaprimili su jučer, 28. lipnja u 18.24h od Pomorske policije Zadar te je obavijest odmah prosljeđena u Lučku kapetaniju Zadar, čiji službenici su ubrzo isplovili na dojavljenu poziciju pomorske nesreće i nakon što su ustanovili da u nesreći nema ozlijeđenih niti onečišćenja mora, započeli očevidne radnje.

Temeljem dostupnih informacija u okviru obavljenog očevida, ova nesreća dogodila se jučer oko 18.20h, kada je ribarski brod Hrvatske zastave zbog nesmotrenosti zapovjednika, J.S., državljanin Republike Hrvatske, prilikom plovidbe udario u jahtu imena 'Bye', Talijanske zastave, koja se tada nalazila usidrena ispred marine 'Kornati'.

Službenici Lučke kapetanije Zadar pregledom oba plovila utvrdili su manja strukturna oštećenja te će se tijekom današnjeg dana nastaviti očevidna postupanja o uzrocima ove pomorske nesreće.



Pisane vijesti