Ministar Oleg Butković na otvaranju mosta kod Veljuna na rijeci Korani

Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković sudjelovao je danas na svečanom otvorenju novoizgrađenog mosta kod mjesta Veljun na rijeci Korani. Uz ministra Butkovića na svečanom otvorenju sudjelovali su i saborski zastupnik,  Milorad Pupovac, karlovački župan, Damir Jelić i predsjednik Uprave Hrvatskih cesta, Josip Škorić.

Ministar Butković je istaknuo kako će se otvaranjem novog armirano-betonskog mosta, na mjestu nekadašnjeg starog drvenog mosta kojeg je u rujnu 2014. godine uslijed poplava odnijela nabujala Korana, nakon dugih pet godina ponovno povezati ljudi i naselja s lijeve i desne obale Korane.

„Ovaj most će ponajviše značiti vama, prvenstveno mještanima  nedalekog Poloja, koji zahvaljujući novome mostu dobivaju kvalitetnu cestovnu vezu sa Slunjom. Most će za nekoliko desetaka kilometara skratiti put i svim onim stanovnicima Primišlja i Koranskog Sela, koji svakodnevno putuju put Slunja ili županijskog središta, Karlovca.“, rekao je ministar te istaknuo kako ovaj projekt, kao i mnogi slični projekti, koje provode Hrvatske ceste i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture služe ponajprije uređenju kvalitete života za lokalno stanovništvo omogućujući razvoj gospodarskih potencijala ovoga područja, od poljoprivrede i stočarstva, pa sve do turizma.

Ministar Butković je zahvalio Hrvatskim cestama što su, u suradnji sa Županijskom upravom za ceste Karlovačke županije, preuzele investiciju te su zajedničkim snagama, uz resorno Ministarstvo, uspjeli odraditi ovaj više od pet milijuna kuna vrijedan projekt.

„Nije velik projekt, ali nije sve ni u milijardama. Nekad su i manji projekti bitni, i nekad su i manji projekti veliki projekti.“, rekao je ministar te izrazio svoje zadovoljstvo ovim projektom koji će služiti na dobrobit mještana područja uz rijeku Koranu, kao i svima kojima je most bio potreban.

Najave