Održan sastanak ministra Butkovića sa slovenskom ministricom prometa Bratušek na temu ograničenja prometa teretnih vozila na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom

Slijedom donošenja uredbe od strane Ministarstva infrastrukture Republike Slovenije, kojom su se od 1. lipnja uvela ograničenja za prometovanje teretnih vozila na određenim dionicama graničnih prijelaza sa Republikom Slovenijom, danas je u Sloveniji održan sastanak između ministra Olega Butkovića i slovenske ministrice prometa, Alenke Bratušek.

S obzirom da je donošenje sporne Uredbe prouzrokovalo brojne probleme Hrvatskim prijevoznicima (povećanje troškova, vremena transporta ali i druge organizacijske probleme), odlučeno je, u cilju uspješnog rješavanja nastalog problema, da je nužno organizirati sastanak između dvoje ministara.

Na sastanku je Hrvatska strana istaknula niz problema koji su prouzrokovani donošenjem predmetne uredbe te je izneseno stajalište kako je potrebno čim prije reagirati te pokušati pronaći kompromisna rješenja za obje strane.

Navedeni sastanak završio je konstruktivnim zaključkom da je potrebno zadužiti Slovensku i Hrvatsku prometnu administraciju s ciljem da se u najkraćem roku izrade povoljnija tehnička rješenja za prijevoznike, koji prometuju ovim dionicama. Sljedeći sastanak između dvoje ministara održat će se kroz desetak dana, kada će se više znati o mogućim rješenjima.

Osim teme donošenja navedene uredbe, na sastanku je aktualizirano pitanje obnove i održavanja kako cestovnih tako i mostovnih graničnih prijelaza sa Republikom Slovenijom, a sve kako bi se pronašlo cjelovito rješenje graničnih pitanja između Republike Hrvatske i Republike Slovenije.


Vijesti iz medija