Vlada RH: Usvojen prijedlog Odluke o sufinanciranju održavanja mreže plovila čistača mora za djelovanje kod iznenadnih onečišćenja mora

Na današnjoj je sjednici Vlade usvojen prijedlog Odluke o sufinanciranju održavanja mreže plovila čistača mora za djelovanje kod iznenadnih onečišćenja mora.

Odlukom se omogućava nastavak sufinanciranja dijela troškova održavanja deset plovila čistača mora u priobalnim županijama, u svrhu osiguravanja pripravnosti i reagiranja na iznenadna onečišćenja mora sukladno Planu intervencija kod iznenadnih onečišćenja mora.

Istaknimo kako je u Državnom proračunu za 2019. godinu i u projekcijama za 2020. i 2021. godinu ovaj program prenesen u nadležnost Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Ministarstvo je odgovorno za provedbu mjera pripravnosti i reagiranja kod iznenadnih onečišćenja mora te se za tu svrhu u navedenom razdoblju planira izdvojiti iznos od 2.300.000 kuna godišnje, odnosno 230.000 kuna po plovilu, temeljem pojedinačnih ugovora koje će Ministarstvo sklopiti s priobalnim županijama.

Stranica