Pomoćnik ministra, Alen Gospočić u svojstvu izaslanika Predsjednice Republike otvorio 43. stručni seminar o prometnoj infrastrukturi i sigurnosti u prometu

Trodnevni, susret znanstvenika, stručnjaka i subjekata zaduženih za planiranje, projektiranje, izgradnju i održavanje cesta i prometne infrastrukture održan je u sklopu 43. stručnog seminara po redu, a s ciljem povećanja sigurnosti prometa i racionalnijeg gospodarenja prometnom infrastrukturom.

Ovogodišnji seminar svečano je otvorio pomoćnik ministra mora, prometa i infrastrukture, Alen Gospočić u ime Predsjednice Republike Hrvatske, pod čijim visokim pokroviteljstvom se održava ovaj znanstveni skup te je sudionike skipa srdačno pozdravio te im uvodno predstavio važnost i značaj planskog projektiranja, izgradnje, održavanja, ali i unaprijeđenja postojećih prometnih infrastruktura u cilju postizanja zadovoljavajuće i napredne prometne mreže, koja može odgovoriti izazovima uspostavljenih standarda na razini Europske unije.

Seminar, koji je traje u vremenu od 13. do 15. ožujka tematski je povezan sa strateškim planiranjem razvoja prometne mreže, sigurnosti prometa, razvojem i implementacijom informatičkih sustava u funkciji upravljanja prometom, inovacijama u području prometne signalizacije i opreme, planovima održive urbane mobilnosti i zaštite okoliša, mogućnostima korištenja fondova te pametnim upravljanjem infrastrukturom u gradovima, pod međunarodnim nazivnikom 'smart city'.

U skladu s prometnom politikom Europske unije i globalnim trendovima Seminar koncepcijski povezuje sve vidove prometa koji omogućavaju održivi razvoj prometnog sustava uz energetsku učinkovitost i vođenje brige o okolišu uz maksimalnu sigurnost svih sudionika u prometu.



Najave