Ministar Oleg Butković u radnom posjetu Krapinsko - zagorskoj županiji

Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković boravio je danas u obilasku cestovnih i željezničkih infrastrukturnih projekata koji se realiziraju na području Grada Zaprešića i Krapinsko - zagorske županije.

U obilasku infrastrukturnih projekata sudjelovali su i pomoćnici ministra, Josip Bilaver i Alen Gospočić te predstavnici tvrtki iz resora, predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture d.o.o., Ivan Kršić i član Uprave Hrvatskih cesta d.o.o., Nikša Konjevod.

Radni obilazak ministar Butković i suradnici započeli su na zaprešićkom željezničkom kolodvoru Novi Dvori obilaskom infrastrukturnih radova na projektu rekonstrukcije željezničke pruge Zaprešić – Zabok.

Zadovoljan viđenim, ministar Oleg Butković istaknuo je sljedeće: „To je jedan od naših najvećih infrastrukturnih projekata, ukupne vrijednosti 530 milijuna kuna. Radovi na projektu započeli su u kolovozu prošle godine, idu zacrtanom dinamikom, a jedan dio radova napreduje i brže od planiranog.“. - rekao je ministar Butković te podsjetio kako se ovaj projekt sufinancira sredstvima EU u iznosu od 85 posto.

Podsjetimo kako je projektom modernizacije obuhvaćena obnova dionice željezničke pruge ukupne duljine od gotovo 24 kilometara, a uključuje rekonstrukciju četiri kolodvora, tri stajališta, ugradnju novih signalno-sigurnosnih i  telekomunikacijskih uređaja te uređenje i rekonstrukciju pružnih građevina.

Radni posjet Krapinsko – zagorskoj županija ministar Butković započeo je u Oroslavlju, a gdje je u Gradskoj upravi održao radni sastanak sa gradonačelnikom Emilom Gredičakom i saborskim zastupnikom Žarko Tušekom. U okviru radnog sastanka, ministru Butkoviću i suradnicima predstavljeni su radovi na realizaciji infrastrukturnih projekata koje na području Oroslavlja i okolice provode Hrvatske ceste d.o.o..

Između ostaloga, bilo je riječi i o dovršetku izgradnje cestovne dionice Mokrice – Donja Stubica, ukupne vrijednosti 32,6 milijuna kuna. Početak radova na ovoj prometnici planira se u travnju 2020. godine, dok je rok završetka radova na dionici predviđen u idućih 18 mjeseci.

Nakon što se upoznao sa stanjem prometne infrastrukture na području Oroslavlja, ministar Oleg Butković se sa suradnicima i domaćinima uputio na gradilište brze ceste Zabok - Marija Bistrica. „Radovi na ovoj dionici brze ceste između Bedekovčine i Zlatar Bistrice napreduju uistinu dobro. Riječ je o cesti duljine 6,5 kilometara, ukupne vrijednosti radova od čak 144 milijuna kuna. Svi bi radovi trebali biti završeni do 30. lipnja ove godine, dok je za nastavak ceste prema Mariji Bistrici, u duljini od 3,5 kilometara, predan zahtjev za izdavanje lokacijske dozvole.". istaknuo je prilikom obilaska ministar Butković.

Ovo je generacijski projekt te je ponekad uistinu teško utjecati na to kada će cesta biti gotova, tj. hoće li to biti mjesec dana prije ili kasnije. U svakom slučaju, najvažnije je da taj projekt brze ceste ide svojim tokom i da se poštuju zacrtani rokovi.“. - poručio je saborski zastupnik Tušek.

Zadovoljstvo projektom, kao i činjenicom da je cesta svakim danom sve bliža Mariji Bistrici, izrazio je i ministar Oleg Butković jer, kako je istaknuo, riječ je o projektu koji nije bitan samo stanovnicima Hrvatskog zagorja, već i mnogobrojnim hodočasnicima koji svakodnevno pohode ovo naše najpoznatije marijansko svetište.

Posjet Krapinsko - zagorskoj županiji ministar Butković završio je u Krapini gdje se sastao s načelnicima i gradonačelnicima općina i gradova s područja Krapinsko - zagorske županije.

































 

Najave