Ministar Butković sa županom Androvićem održao sastanak na temu realizacije infrastrukturnih projekata u Virovitičko - podravskoj županiji

 

Danas je u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture održan radni sastanak ministra Olega Butkovića s predstavnicima Virovitičko - podravske županije.

Sastanak na temu cestovnih i željezničkih projekata ministar Butković održao je sa virovitičko-podravskim županom Igorom Androvićem i njegovim zamjenikom Marijom Klementom, a u prisustvu direktora Hrvatskih cesta Josipa Škorića i direktora HŽ Infrastrukture Ivana Kršića.

Između ostaloga, na sastanku je istaknuta potreba nastavka izgradnje državne ceste D12 prema Bjelovaru, kao i nužnost rekonstrukcije željezničke pruge između Virovitice i Pitomače.

Razgovaralo se i o obnovi dionice državne ceste Lipovac (Općina Gradina) - Suhopolje. Podsjetimo, riječ je o prometnici na kojoj su u tijeku radovi rekonstrukcije kolnika, sa izgradnjom nogostupa i uređenjem biciklističkih staza. Hrvatske ceste, investitor projekta, realizirale su rekonstrukciju gotovo cijele dionice, i to u okviru redovnog plana rada, odnosno, održavanja i rekonstrukcije postojećih prometnica.

Bilo je riječi i o izradi projektne dokumentacije za rekonstrukciju raskrižja ulice Braće Radić i Sajmišne ceste te izradi idejnog i glavnog izvedbenog projekta za rekonstrukciju državne ceste D5 na dionici Terezino polje – Virovitica.

Od ostalih projektnih aktivnosti izdvojena je rekonstrukcija državne ceste na dionici Čađavica – Gezinci te rekonstrukcije cestovnih dionica Turbina 2 i Turbina 3.

Razgovaralo se i o uređenju tj. označavanju postojećih željezničko-cestovnih prijelaza na području Virovitice i Županije, a koje zajednički realiziraju i provode Virovitičko - podravska županija i HŽ Infrastruktura.









FOTOGALERIJA


Najave