Generalni direktor EUROCONTROLA boravio u službenoj posjeti Hrvatskim zrakoplovnim vlastima

 

Generalni direktor EUROCONTROLA, Europske organizaciju za sigurnost zračne plovidbe, Eamonn Brennan 24. siječnja boravio je u službenoj posjeti zrakoplovnim vlastima Republike Hrvatske.

Na sastanku s predstavnicima ovog Ministarstva, Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo, Hrvatske kontrole zračne plovidbe, Croatia Airlines i Međunarodne Zračne luke Zagreb Brennan je prezentirao postignute aktivnosti tijekom svog mandata u EUROCONTROLu za 2018. godinu, ključne aktivnosti za pripremu nadolazeće ljetne sezone, pripreme za utvrđivanje ciljeva učinkovitosti za treće referentno razdoblje koje počinje od 2020. godine te je dao osvrt na ulogu i utjecaj Hrvatske u cjelokupnoj Europskoj mreži.

Ključne poruke generalnog direktora Brennana su da Republika Hrvatska svoja ATM sustav vodi vrlo učinkovito te da kao takav nije izvor poteškoća i poremećaja u mreži: "Nadolazeće godine, a pogotovo ljetne sezone, biti će iznimno zahtjevne za sve čimbenike no uz nastavak kvalitetnog i predanog rada nije upitno da će sustav Republike Hrvatske moći odgovoriti svim tim izazovima.". - zaključio je Brennan.

Nakon radnog sastanka organiziran je i posjet operativnim prostorijama Hrvatske kontrole zračne plovidbe gdje su se sudionici sastanka mogli detaljnije upoznati s funkcionalnostima sustava upravljanja zračnim prometom koji koristi Hrvatska kontrola zračne plovidbe.


Vijesti iz medija