Vlada: Usvojena Odluka o davanju suglasnosti za sklapanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt produbljenja južnog veza na kontejnerskom terminalu Jadranska vrata

 

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Odluku kojom se Upravnom vijeću Lučke uprave Rijeka daje suglasnost za sklapanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt produbljenja južnog veza na kontejnerskom terminalu Jadranska vrata.

Riječ je, podsjetimo, o investiciji za koju su Lučkoj upravi Rijeka odobrena sredstva iz programa Instrumenta za povezivanje Europe (CEF) u ukupnom iznosu od 2.782.310,00 EUR-a.

Ukupna procijenjena vrijednost cijelog projekta iznosi cca 13,9 milijuna EUR-a (bez PDV-a) od čega će 80 posto ili 11,12 milijuna EUR-a biti financirano od strane investitora, odnosno Lučke uprave Rijeka.

Kako bi osigurala domaću komponentu za financiranje projekta, u iznosu od 14,6 milijuna EUR-a, riječka Lučka uprava planira se zadužiti kod odgovarajuće financijske institucije.

Zaključimo kako će realizacijom ove investicije i riječka luka (Brajdica), poput drugih sjevernojadranskih luka, biti osposobljena za prihvat velikih kontejnerskih brodova, tzv matica.


Pisane vijesti