Ministar Butković na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Lopara

 

Prigodnom sjednicom Općinskog vijeća u Loparu je svečano obilježen Dan općine. Na sjednici je kao izaslanik Predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića sudjelovao i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Pored ministra Butkovića sjednici su prisustvovali i pomoćnik ministra mora, prometa i infrastrukture Anđelko Petrinić, pomoćnica ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Tajana Huzak, rapski gradonačelnik Nikola Grgurić te predsjednik županijske skupštine Primorsko-goranske županije Erik Fabijanić.

Na početku svečanosti okupljene je sa jednom od najmlađih općina na području Primorsko-goranske županije i Republike Hrvatske upoznao Načelnik Općine Lopar, Josip Borić. On se u svojem izlaganju ukratko osvrnuo na rezultate koje je ova rapska Općina postigla od 2006. godine do danas te pritom istaknuo kako je osnivanje Općine prije punih 12 godina u institucionalnom smislu pomoglo da se u potpunosti povede briga o potrebama lokalnog stanovništva.

Izdvojio je i iznimno kvalitetne i korektne odnose koje Općina Lopar ima s Gradom Rabom, te zahvalio rapskom gradonačelniku Nikoli Grguriću i njegovom zamjeniku na dosadašnjoj suradnji.

Zahvalnost je izrazio i ministru mora, prometa i infrastrukture Olegu Butkoviću i Vladi Republike Hrvatske, i to na svim do sada uspješno realiziranim infrastrukturnim projektima.

Ministar je izrazio zadovoljstvo suradnjom dvaju otočkih čelnika te dodao kako se samo zajedništvom i zajedničkim radom može ići u još brži razvoj otoka. Tom je prigodom istaknuo slijedeće: „S ciljem podizanja ukupne kvalitete života, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture intenzivno ulaže u lučke i cestovne objekte na otoku, pa je tako u proteklome razdoblju rekonstruiran obalni zid lukobrana i prilazna rampa u loparskoj trajektnoj luci, dok je za radove produljenja i uređenja gata u istoj luci Županijskoj lučkoj upravi Rab u 2017. godini dodijeljen iznos od 444.778,87 kuna. Nadalje, rekonstrukcijom glavne otočke ulazno-izlazne luke Mišnjak, omogućit će se bolja povezanost otoka s kopnom i Jadranskom magistralom. Naime, u ovoj se trajektnoj luci trenutno izvode radovi podizanja obale, a za što je Županijskoj lučkoj upravi Rab dodijeljeno ukupno 7 milijuna kuna. Završeni su i radovi rekonstrukcije i obnove loparske dionice državne ceste DC105, te su u proteklome razdoblju na prometnici, pored proširenja i obnove kolničke konstrukcije, izgrađene pješačke staze, postavljene zaštitne odbojne i pješačke ograde te obnovljena križanja i uređena autobusna ugibališta. Ukupna vrijednost izvedenih radova iznosi oko 52.2 milijuna kuna.“. - rekao je ministar Oleg Butković.

Dodajmo ovome kako je svečana sjednica Općinskog vijeća završila dodjelom nagrada i priznanja najzaslužnijim loparskim pojedincima, tvrtkama, i ustanovama.
 
(FOTO: Hrvoje Hodak, HodakPhotography)


Pisane vijesti